Powiat siedlecki 2022 r.

Z przyjemnością informujemy, iż od 1 stycznia 2022 r. Fundacja Experto Pro Bono prowadzi na terenie powiatu siedleckiego punkt nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego oraz punkt nieodpłatnej pomocy prawnej.

Szczegółowe informacje dotyczące miejsca i godzin funkcjonowania punktów pomocy:

Punkt nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego

Starostwo Powiatowe w Siedlcach, ul. Piłsudskiego 40, 08-110 Siedlce
– poniedziałek 12:15 - 16:15
– wtorek 14:00 - 18:00
– środa 7:45 - 11:45
– czwartek 7:45 - 11:45
– piątek 7:45 - 11:45

Specjalizacja punktu - Pomoc rodzinom wychowującym dzieci z niepełnosprawnością – dyżur w każdy poniedziałek w godzinach 14:15 do 16:15

Punkt nieodpłatnej pomocy prawnej

Starostwo Powiatowe w Siedlcach, ul. Piłsudskiego 40, 08-110 Siedlce
– poniedziałek 7:45 - 11:45
– wtorek 7:45 - 11:45
– środa 12:15 - 16:15
– czwartek 14:00 - 18:00
– piątek 12:15 - 16:15

Specjalizacja punktu - Pomoc ofiarom przemocy wobec kobiet i dzieci – dyżur w każdą środę w godzinach 14:15 do 16:15

Uprzejmie informujemy, iż w ramach realizacji zadania publicznego Fundacja Experto Pro Bono utworzyła dla lokalnej społeczności infolinię, a także adres e-mail, pod którymi można uzyskać pomoc za pośrednictwem środków porozumiewania się na odległość:

1. Telefon: 536 954 658

Infolinia telefoniczna funkcjonuje przez 5 dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku) w godzinach od 8:00 do 12:00. Korzystając z infolinii dowiesz się o zakresie prowadzonej pomocy, miejscach i godzinach funkcjonowania punktów nieodpłatnej pomocy prawnej i nieodpłatnego poradnictwa obywatelskiego, a także sposobu rejestracji na porady.

2. Adres e-mail: pomocprawna@fundacjaepb.pl

Pod podanym adresem można zasięgnąć porady prawnika na początku i na końcu każdego miesiąca (2 razy w miesiącu).